URUGUAY’A GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA UYGULANMAKTA OLAN GÜNCEL TEDBİRLER

Montevideo Büyükelçiliği 08.12.2021

- Uruguay sınırları 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle yabancı turistlerin girişlerine açılmıştır.

- Uruguay'a giriş için uçağa binmeden;

i. son 72 saat içinde yapılmış PCR testinin negatif sonucunun, (6 yaşından küçük çocukların PCR testi yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır) (Türkiye’den seyahat uzun sürdüğünden seyahat planlaması yaparken PCR testinin Uruguay’a varış saatinden 72 saatten de önce olmamasına dikkat edilmesi önem taşımaktadır)

ii. Covid-19’a karşı en az iki doz aşılanmış olduğunu gösteren sertifikanın, (son dozun azami 9 ay, asgari 15 gün önce yapılmış olması gerekmektedir)

iii. Covid hastalığına seyahatten azami 90 gün önce yakalanıp iyileşen ve en erken 20 gün önce taburcu olanların, bunu teyid edecek belgenin,

iv. Covid-19’u da kapsayan bir seyahat sağlık sigortasının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Ülkeye bu kapsamda giriş yapan turistler karantina uygulamasından muaf tutulmakta, ancak ülkeye girişlerinden 7 gün sonra PCR testi yaptırmaları zorunlu kılınmaktadır. (son 90 gün içinde hastalığı geçirenlerin PCR testi yaptırmaları gerekmemektedir)

-Aşı süreçlerini tamamlamamış 18 yaş altı yabancı turistlerin, aileleriyle birlikte karantinada kalma zorunluluğu olmadan, ülkeye giriş yapmalarına izin verilecektir.

- Tüm yolcuların ülkeye giriş ve çıkışlarında, aşağıda kayıtlı bağlantı adresinde yer alan Beyan Formunu (“Declaracion Jurada”) yolculuktan48saat önce doldurmaları gerekmektedir.

https://www.gub.uy/comunicacion/publicaciones/immunized-foreigners-and-minors-under-18-years-age-who-want-enter

- Türk vatandaşları 90 günlük seyahatlerinde Uruguay’a giriş için vizeye tabi değildir. Ancak iki ülke arasında doğrudan uçuş bulunmadığı için aktarma yapılacak ülkenin giriş ve çıkış koşullarının da incelenmesi tavsiye edilmektedir.

- Uruguay yabancı turistlere yönelik aşı kampanyası başlatmış olup, 18 yaşından büyük turistler 3. Doz; 18 yaşından küçük turistler ise 1. Doz aşı için https://www.gub.uy/uruguaysevacuna adresinden başvuruda bulunabilirler.

- Ülkeye giriş sırasında ya da ülkeye girdikten sonra Covid-19 hastası veya yakın temaslısı olduğu saptanan kişilerin bulundukları yerlerdeki ulusal makamların yönlendirmesi doğrultusunda karantinada kalmaları ve bu makamların kendilerini ikamet adresi olarak gösterdikleri yere nakletmelerini beklemeleri gerekmektedir. Karantinada kalan kişilerin bu kurala uyup uymadıkları Uruguay makamlarınca denetlenmektedir. Karantina ihlal edildiği takdirde Uruguay Ceza Kanunu'nun 224. ve 239. maddelerine göre işlem yapılması mümkündür.

- Covid-19 salgını bağlamında Uruguay’daki güncel sağlık durumu hakkında bilgi edinmek için:

www.gub.uy/ministerio-salud-publica/home

- Covid-19 salgını bağlamında Uruguay Doğu Cumhuriyeti resmi internet sitesinden ülkeye giriş ve çıkış kurallarına erişmek için:

www.gub.uy/ingreso-uruguay

-Uruguay’a aşısız giriş yapabilecek istisnai gruplar hakkında bilgi edinmek için:

https://www.gub.uy/comunicacion/publicaciones/motivos-y-documentos-que-avalan-el-ingreso

Saygıyla duyurulur.